ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ

LATEST TWEETS

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ

documentary


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ

 

 

 

Παρασκευή 19/5 ώρα 18:00-20:00

 

Αυτή την Παρασκευή ο βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης θα επισκεφθεί τη Σχολή μας για να μιλήσει με τους σπουδαστές μας για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "Interruption", που κέρδισε τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπως και οι προηγούμενες μικρού μήκους ταινίες του σκηνοθέτη "Casus Belli" και "Τίτλοι Τέλους".

 

Μαζί του ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, μοντέρ της ταινίας και μάστερ του είδους, που έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, ο Πάνος Κούτρας κ.α., υπογράφοντας το μοντάζ ταινιών που συμμετείχαν στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Την Παρασκευή 16:00-18:00 έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας "Interruption" στην αίθουσα προβολών της Σχολής Σταυράκου.


«Το «Interruption» είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα θέατρο. Το θέατρο προέρχεται από τη λέξη "θέατρον" που σημαίνει το μέρος όπου πάμε για να δούμε. Το «Interruption» είναι μια ταινία για την ίδια την θέαση. Στις 23 Οκτώβρη 2002, πενήντα οπλισμένοι Τσετσένοι εισβάλλουν σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας. Στα πρώτα λεπτά της εισβολής, το κοινό γοητευμένο από την απρόσμενη εξέλιξη, δεν καταλαβαίνει αν όλο αυτό είναι μέρος της παράστασης ή όχι. Σε αυτά τα κρίσιμα λεπτά, μυθοπλασία και πραγματικότητα, αλήθεια και ψέμα, λογική και παράλογο ταυτίστηκαν. Η ταινία είναι η διαστολή αυτών των πρώτων λεπτών αμφισημίας.» - Γιώργος Ζώης