ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ

LATEST TWEETS

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen

_Go_Short_Film_Festival_Nijmegen


 
Υπέροχα νέα!!

Η σπουδάστρια του τμήματος Σκηνοθεσίας της Σχολής μας Ελένη Μολφέτα Eleni Molfeta με το project της ταινίας της "THE HORIZON" έχει επιλεγεί ανάμεσα στα 20 project από όλο τον κόσμο, ως η μόνη συμμετοχή από την Ελλάδα, στο πρόγραμμα του New Arrivals: Go Short Campus 2018, εκπροσωπώντας της χώρα μας στο Go Short - International Short Film Festival Nijmegen που θα λάβει χώρα 10-15 Απριλίου 2018 στην Ολλανδία.

Το πρόγραμμα έχει σαν σκοπό την εξέλιξη του project κάθε συμμετέχοντα, παρακολουθώντας σεμινάρια, συζητήσεις, εργαστήρια καθώς και παρουσίασης του σε ένα πάνελ από παραγωγούς, αγοραστές και διανομείς.


Πολλά Συγχαρητήρια Ελένη!

20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

20o-festival_documentary_thessalonikis


20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 


18 συμμετοχές αποφοίτων μας στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Thessaloniki International Film Festival και ένα ακόμα μεγάλο βραβείο για τον διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη, απόφοιτο της Σχολής μας Talal Derki !

Η ταινία "Of Fathers and Sons" του Talal Derki απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer για ξένη παραγωγή άνω των 50', μόλις λίγο καιρό μετά τη διάκριση της με το World Cinema Grand Jury Prize Documentary στο Sundance Film Festival.


 

Eφαρμογή των συστημάτων drone

Talal Derki


MASTER CLASS
Eφαρμογή των συστημάτων drone στη σύγχρονη κινηματογράφηση

 

Παρασκευή 23/2/2018 18:00-19:00

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ο expert στις τεχνολογίες των drones Spyros Kokkinakis, Γενικός Διευθυντής της αδειοδοτημένης από την ΥΠΑ Ακαδημία Χειριστών Drone DroneUniversity.gr, θα βρεθεί στη Σχολή μας για ένα master class πάνω στο χειρισμό και την εφαρμογή των συστημάτων drone στη σύγχρονη κινηματογράφηση με τρόπο ασφαλή και αποδοτικό.

Θα μιλήσει για τις πιο πρόσφατες drone τεχνολογίες, για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας και τις νομικές προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση πτήσεων, καθώς και για το πλαίσιο κατάλληλης εκπαίδευσης για απόκτηση διπλώματος επαγγελματία χειριστή drone.

 

Οf Fathers and Sons I.D.F.A

Talal Derki


Οf Fathers and Sons

 

To νέο που μας γέμισε χαρά και συγκίνηση! Ο διεθνώς βραβευμένος σκηνοθέτης Talal Derki, απόφοιτος της Σχολής μας, φεύγει από το Sundance Film Festival με το World Cinema Documentary Grand Jury Prize για την ταινία του "Οf Fathers and Sons" !

Πολλά θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!

ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ώρα 18:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 18.00 καλωσορίζουμε τους πρωτοετείς σπουδαστές μας, καθώς και τους παλαιότερους που θα είναι κοντά μας για ακόμα μία χρονιά!  

 

      Τους σπουδαστές θα υποδεχτεί ο Διευθυντής της Σχολής  κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος.

 

  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τιμητικό αφιέρωμα στον καταξιωμένο Ηθοποιό και ΣκηνοθέτηΚώστα Καζάκο, στον οποίο θα αποδοθεί τιμητική πλακέτα για την προσφορά και το σύνολο του έργου του στον Κινηματογράφο, το Θέατρο και την Τηλεόραση. Το καλλιτεχνικό του έργο θα παρουσιάσει ο Διευθυντής Σωτήρης Λαμπρόπουλος, με την παράλληλη προβολή αποσπασμάτων από τη συμμετοχή του σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις 29 Μαΐου 1935Σπούδασε στην Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1953-1956) και στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν. Ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1953 πρώτα στον κινηματογράφο και από το 1957 στο θέατρο. Το 1956 πρωταγωνίστησε στην μεγάλου μήκους ταινία «Η αρπαγή της Περσεφόνης», παραγωγή της Σχολής Λυκούργου Σταυράκου σε σκηνοθεσία  Γρηγόρη Γρηγορίου και σενάριο Ιάκωβου ΚαμπανέληΑπό το 1968 ξεκίνησε ως σκηνοθέτης αλλά και θεατρικός επιχειρηματίας. Επίσης και στη τηλεόραση ως ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα. Σκηνοθέτησε 12 θεατρικά έργα ενώ γύρισε δύο ταινίες ως σκηνοθέτης  και παραγωγός. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον "Χρυσό Απόλλωνα", βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη παραγωγή ("Λυσιστράτη"). Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Είχε παντρευτεί την ηθοποιό Τζένη Καρέζη, (1967) με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, (1969) που είναι επίσης ηθοποιός. Από το 1997 είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Τζένη Κόλλια. Ο Κώστα Καζάκος είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών.